Synnytys lähestyy!

Domnan laskettuun aikaan on enää vähän päälle viikko. Painoa on tullut lisää jo lähemmäs 1,5 kiloa (mikä normaalisti noin 3 kiloa painavalle Domnalle on paljon!) ja pentujen liikkeitä on myös päästy jo tuntemaan.

Tänään Domna kävi tiineysröntgenissä. Röntgenistä saatiin iloisia uutisia – pentuja laskettiin olevan 4. Edellisessä pentueessa Domnalla oli 8 pentua, joista 6 syntyi elävänä ja kasvoi upeiksi aikuisiksi kissoiksi. Nyt olemme helpottuneita että pentue on hieman pienempi kuin edellisellä kerralla, sillä kuuden pennun kanssa tarvittiin myös ruokinta-apua ihmisiltä emonmaidonvastikkeen avulla. Nyt on mahdollisuus siihen, että Domna pärjää pentujen kanssa ihan itse, ja ihmisten rooli pentujen hoidossa ensimmäisinä viikkoina jää pentujen kehityksen ja kasvun seuraamiseen ja pentupesän laidalla ihailuun.

Nyt peukut pystyyn, että viimeinen tiineysviikko ja synnytys sujuvat hyvin ja että meille syntyy terveitä ja elinvoimaisia pentuja!